top of page

Tips om bloemen langer mooi te houden


Vaas met bloemen




Heb jezelf blij gemaakt met een boeketje Lieve bloemen of heb je een lief boeketje gekregen? Dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Met de juiste zorg kun je de levensduur van je bloemen aanzienlijk verlengen. Hier zijn 10 eenvoudige maar effectieve tips om je bloemen langer mooi te houden in de vaas.



  1. Laat ze even bijkomen Zet de bloemen bij warm weer bij thuiskomst eerst even koel en donker weg.

  2. Gebruik een schone vaas Zorg ervoor dat je vaas schoon en ruim genoeg is. Reinig de vaas met een oplossing van soda en warm water.

  3. Voeg suiker of bloemenvoedsel toe Doe een beetje suiker of een speciaal bloemenvoedsel in het water.

  4. Gebruik lauw water Vul de vaas met lauw water. De meeste bloemen blijven langer fris in lauw water.

  5. Snijd de stelen schuin af Snijd de stelen van de bloemen met een scherp mes schuin af. Dit vergroot het oppervlaktegebied waardoor de bloemen beter water kunnen opnemen.

  6. Ververs het water regelmatig Vul het vaaswater dagelijks bij en ververs het water om de paar dagen volledig om bacterievorming te voorkomen.

  7. Snijd de stelen opnieuw af Snijd houtige stelen om de paar dagen opnieuw schuin af. Afgesneden stelen sluiten zich om de bloem te beschermen tegen ziektes en schimmels, maar dit vermindert ook de wateropname.

  8. Houd bloemen uit de buurt van fruit Plaats de bloemen niet in de buurt van fruit. Rijpend fruit produceert ethyleengas, wat de bloemen sneller doet verwelken.

  9. Zet bloemen op een koele plek Houd de bloemen uit direct zonlicht en uit de buurt van warmtebronnen zoals radiatoren. Zet ze 's nachts op een koele plek om hun levensduur te verlengen.

  10. Verwijder uitgebloeide bloemen De levensduur van de ene bloem is langer dan de andere. Door de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen, kun je de levensduur van de overige bloemen verlengen. Verzorg ze met liefde. Dan heb je het langst plezier van jouw boeketje Lieve bloemen.


bottom of page