top of page

Lief voor de natuur: bloembommetjes voor bijen en vlinders


Een bij op een grote korenbloem


Ik ben dol op bloemetjes, bijtjes en de natuur. Mijn bloementuin is een plek waar bijen zoemen, vogels zingen en zelfs kikkers zich thuis voelen. 


Voor mijn afscheidsbloemstukken gebruik ik bloemen uit eigen tuin en vondsten uit de natuur, biologisch en met wat er in het seizoen groeit.

Natuurlijke afscheidsbloemen met liefde voor elkaar en de natuur.



Ik vind het mooi om de liefde voor de natuur door te geven. Daarom ontvang je bij een bloemstuk van Lieve bloemen een bloembommetje met biologische bloemenzaden. Leg het op een plek naar keuze, geef het water en na een paar weken geniet jij, de bijen en vlinders van de kleurrijke bloemen. Laten we samen vlinders en bijen helpen en meer kleur aan de natuur toevoegen.


Zaai-instructies

  1. Gooi of leg het bloembommetje in je tuin, rondom het huis of in een pot op je balkon. Niet ingraven maar licht aandrukken in de aarde. Let op: de bloembommetjes mogen niet in een beschermd natuurgebied gegooid worden.

  2. Wacht vervolgens op de regen of gebruik een gieter. Na een paar dagen 'barst' het bommetje open en zie je kleine plantjes verschijnen.

  3. Vervolgens duurt het ongeveer 8 weken voordat jij, de bijen en vlinders kunnen genieten van de eerste wilde bloemen. Kortom: geduld gevraagd tot de natuur zijn werk doet.


Beste zaaitijd: maart t/m september. Gooi je ze later in het seizoen buiten? Dan komen ze het volgende voorjaar op.


De bloembommetjes van Blossombs zijn gemaakt van natuurlijke klei en biologische wilde bloemzaadjes. De bommetjes geven vanaf het voorjaar tot aan het najaar bloemen waar bijen en vlinders op af komen. Die voeding is ontzettend belangrijk voor een betere biodiversiteit!


De biologische bloemzadenmix bestaat o.a. uit: Inkarnaatklaver, Groot kaasjeskruid, Grote klaproos, Kleine pimpernel, Korenbloem, Koriander, Perzische klaver, Phacelia, Huttentut, Witte klaver, Zwarte komijn, Citroengele honingklaver, Gele ganzenbloem, Karwij, Grote zandkool, Wilde chicorei, Gewone margriet, Duizendblad, Rode klaver, Echt kamille, Smalle weegbree en Sareptamosterd.


Sommige zaadjes ontkiemen in de lente, andere in de zomer of zelfs daarna. Zo hebben de bijen (en jij dus ook) het hele seizoen plezier van bloemen.











bottom of page