top of page

Favoriete inheemse bloemen in de (pluk)tuin

Korenbloemen in de tuin



Vanaf maart gaat het voorzaaien hier echt van start. In mijn pluktuin staan inheemse bloemen centraal. Niet alleen gedijen ze hier goed vanwege hun natuurlijke omgeving, maar ze zijn ook een feest voor insecten en verrijken de biodiversiteit. Mijn 4 favoriete inheemse bloemen in de tuin?




Korenbloem

Met zijn goede zelfuitzaaiende eigenschap en prachtige blauwe kleur is dit een echte favoriet. De blaadjes zijn perfect voor een smaakvolle thee of als decoratie op salades.


Grote pimpernel

Deze schoonheid voegt een dieprode gloed toe aan de tuin en is een must-have in boeketten. Bovendien dient hij als waardplant voor het pimpernelblauwtje.


Kaardebol

Een indrukwekkende verschijning met zijn imposante hoogte van twee meter. Bij deze tweejarige blijven de zaadkoppen tot in de winter en zijn ideaal voor droogboeketten. Daarnaast zijn de zaden een traktatie voor puttertjes. De bladrosetten vind je nu al in de tuin.


Bolderik

Dit schattige roze bloemetje zaai je gemakkelijk direct buiten. Een subtiele toevoeging voor boeketten en in de bloementuin!

bottom of page