top of page

Daarom kies ik voor biologische bloemen



Zonnebloem met bij



Ik ben gek op bloemen! Niets mooier dan bloeiende planten in de tuin of een mooie bos op tafel. Maar helaas ontdek ik steeds vaker dat de meeste bloemen niet zo mooi en kleurrijk zijn als ze er uit zien. Bijna alle bloemen/planten bij de bloemist en tuincentra zijn bespoten met chemische pesticiden, gif dus 😔 Daarom kies ik voor biologische bloemen!



Wist je dat er zoveel resten van (verboden) bestrijdingsmiddelen in een boeket zitten, dat ze niet eens in de gft-bak thuishoren, maar bij het restafval. De bespoten planten in de tuin zorgen er ook voor dat insecten dood gaan als ze van de planten eten. De helft van de bijensoort dreigt bijvoorbeeld te verdwijnen.


Gelukkig heb ik een oplossing gevonden: ik kies voor biologisch en laat de natuur in leven! Niets mooers dan zelf plukken uit mijn eigen tuin, een tuin vol met leven en zonder schuldgevoel. En het hoeft helemaal niet duur of ingewikkeld te zijn. Door zelf (biologisch) te zaaien, veel te stekken en biologische plantenmarkten te bezoeken, heb ik een prachtige tuin vol bloemen. Bio(logish) dus! 💚 Doe je ook mee om de natuur een handje te helpen?


Heb je geen plek, tijd of zin om zelf bloemen te kweken. Pluk eens bij een (biologische)pluktuin bij jouw in de buurt.




bottom of page